Introduktion

Hals, øjne og næse

Allergi og astma

Hovedpine og træthed

Toksisk pneumonitis

Andre undersøgelser

 

....................................
Forside
Om siden
Kontakt
BAR Jord til Bord
Links
Print siden

Arbejde med skimmelsvampe kan give hovedpine og træthed

Hovedpine og ualmindelig træthed kan være symptomer på at man opholder sig i bygninger med vækst af skimmelsvampe. Reaktionen udløses af en række stoffer, der påvirker nervesystemet.

Undersøgelser fra fugtskadede bygninger og kontorer med dårligt indeklima har vist, at selv om skimmelsvampene ikke vokser i direkte forbindelse med opholdsrummene, kan de giftige eller slimhindeirriterende stoffer sprede sig og medføre ubehag.

Der er mange andre faktorer, der også kan udløse hovedpine. Du kan få et indtryk af om det er arbejdet med flis, der udløser din hovedpine, ved at lægge mærke til, om du også har hovedpine i dine ferier.

Hvis du får hovedpine, bliver meget træt eller bliver utilpas af skimmelsvampe, kan det være en løsning at bruge et A2 filter i dit åndedrætsværn. Det vil beskytte dig mod de dampe som skimmelsvampene afgiver.

 

Arbejde med høje kon-centrationer af skimmel-svampe kan give generelt ubehag, hovedpine og ualmindelig træthed.

 

................................................................................................................................................................................