Introduktion

Hals, øjne og næse

Allergi og astma

Hovedpine og træthed

Toksisk pneumonitis

 

 

 

 

....................................
Forside
Om siden
Kontakt
BAR Jord til Bord
Links
Print siden

Svampesporer kan give astma

Astma kan være en meget alvorlig sygdom.

Astma kan opleves som hoste eller en modstand mod vejrtrækningen. Nogle oplever det som en kvælningsfornemmelse. Det skyldes, at musklerne, der omgiver bronkierne/luftrørene, trækker sig sammen samtidig med, at slimproduktionen øges. Passagen gennem luftvejene bliver mindre, og det bliver svært at udføre fysisk arbejde.

Har man først udviklet astma, skal der ikke meget til at udløse et anfald. Det vil sige, at situationer som tidligere ikke gav anledning til ubehag, pludseligt udløser et astmaanfald.

Er man disponeret for udvikle allergisk astma er der risiko for at udvikle astma overfor skimmelsvampe. Det ses dog ikke tit.

Har du allerede andre former for allergi fx høfeber eller fødevareallergi, er der også øget risiko for at få allergi overfor flis. Det gælder også, hvis dine forældre eller søskende har allergi. Så er det nemlig sandsynligt, at du er genetisk disponeret for allergiske reaktioner.

Allergi kan opstå når som helst. Man er ikke uden risiko, fordi man har arbejdet med flis i mange år. 

 

Astma er en alvorlig sygdom, der kan udløses af skimmelsvampe. Der er særlig risiko, hvis man har allergi i forvejen.

 

................................................................................................................................................................................